Durata de livrare: 1-4 zile
Agent stabilizare. Previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii.
Aspect: Pulbere sau granule de culoare alb-cremos.
Aplicatie: agent usor solubil in vin. Folosit cu o cantitate redusa de SO2, sorbatul previne re-fermentarea si alterarea produsa de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor.
Atentie! in cazul unei protectii insuficiente cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin si produce arome si mirosuri de muscata.
Dozaj: Doze recomandate 15 - 27 g/Hl.
27 g/hl sorbat de potasiu aduce 200 mg/L de acid sorbic (limita legala UE).
Instructiuni de utilizare: Se dizolva cantitatea stabilita in apa rece (500g sorbat de potasiu la 2,5 liti apa). Solutia apoasa preparata se administreaza in picatura apoi, se omogenizeaza corespunzator, eventual prin pompare.
Ambalaj: reambalat 500 g
Conditii de pastrare:
Ambalaj inchis: pastrati produsul in spatii reci, uscate si bine ventilate.
Ambalaj deschis: resigilati ambalajul si pastrati cum este mentionat mai sus.