Durata de livrare: 1-4 zile
Viniferm Aura drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si rosii cu productie mare de arome fermentative. Temperaturi de lucru intre 12-30ºC. Toleranta la alcool 16% vol. Necesitati nutritionala medii, necesita nutrient organic. Produs Agrovin Spania.
Viniferm AURA este o drojdie cu productie mare de arome fermentative, selectionata pentru elaborarea vinurilor albe in special dar cu rezultate bune si la vinurile roze si rosii. Este recomandata atat pentru recolte timpurii cat si la recolte tarzii.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
- Viteza de fermentare rapida si uniforma,
- Productie scazuta de aciditate volatila,
- Exigente medii de azot asimilabil,
- Temperatura de lucru: 12 - 30 ºC,
- Toleranta ridicata la etanol: 16% vol.
CALITATI ORGANOLEPTICE:
Arome proaspete si intense cu persistenta ridicata in timp. Intensifica caracterele fructate, vinuri echilibrate gustativ.
APLICATIE:
- Special indicata pentru elaborarea vinurilor albe de varietati neutrale.
- Elaborarea vinurilor roze si rosii cu tente proaspete si florale.
ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae - colectia Agrovin.
DOZARE: Vinificatie 20 - 30 g/100L.
MOD DE LUCRU: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este recomandat sa respectati dozele si instructiunile de activare a drojdiei.
Rehidratarea:
Precautii de lucru:
- Nu lasati drojdia rehidratata fara zaharuri mai mult de 30 minute.
- Respectati timpii, temperaturile si modul de lucru foarte strict.
- Obligatoriu se administraza nutrient de fermentatie (ACTIMAX FERM) in doze de 30-35 g/hl sau in doua etape 20g/hl la inceputul fermentatiei si 15g/hl la 2/3 a fermentatiei alcoolice.
ASPECT FIZIC: Granule de culoare crem, fara praf.
AMBALAJ: Pachete de 500 g.
CONSERVARE: In ambalajul original, in locuri reci, uscate si fara mirosuri straine.
Ambalajul deschis se resigileaza si se pastreaza in frigider pentru maxim 1 an, anul urmator se foloseste doza dublata.