Durata de livrare: 1-4 zile
Carbonat de calciu, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire.
Carbonatul de calciu este gasit in natura sub forma de Calcit Aragonit.
In forma comercializata este prelucrat prin micronizare, astfel apare sub forma unei pulberi microcristaline albe.
In vinificatie este utilizat pentru dezacidificare cu efecte in scaderea aciditatii. In general tratamentele cu Carbonat de calciu au o influenta pozitiva prin diminuarea aciditatii (acid tartric, malic) si cresterea pH-ului cu efect benefic asupra calitatii organoleptice a vinurilor.
Poate fi utilizat si pentru neutralizarea Acidului acetic din vinurile afectate de acrire otetire, datorita bacteriilor acetice din genul Acetobacter.
Dozare:
Dozele se pot stabili in urma analizelor de laborator.
In practica pot varia intre 0,5 - 4 g/l. Recomandam realizarea de microprobe.
Ambalaj: 1 kg.