Carbonat de calciu, corector natural pentru reducerea aciditatii (1000g)

Enartis
29,33 Lei
In stoc

Durata de livrare: 1-4 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: GAL0000537 Ai nevoie de ajutor? 0727350516
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Carbonat de calciu, corector natural pentru reducerea aciditatii la vin, in mod special pentru reducerea aciditatii volatile la vinurile cu urme de otetire.

Carbonatul de calciu este gasit in natura sub forma de Calcit Aragonit.

In forma comercializata este prelucrat prin micronizare, astfel apare sub forma unei pulberi microcristaline albe.

In vinificatie este utilizat pentru dezacidificare cu efecte in scaderea aciditatii. In general tratamentele cu Carbonat de calciu au o influenta pozitiva prin diminuarea aciditatii (acid tartric, malic) si cresterea pH-ului cu efect benefic asupra calitatii organoleptice a vinurilor.

Poate fi utilizat si pentru neutralizarea Acidului acetic din vinurile afectate de acrire otetire, datorita bacteriilor acetice din genul Acetobacter.

Dozare:

Dozele se pot stabili in urma analizelor de laborator.

In practica pot varia intre 0,5 - 4 g/l. Recomandam realizarea de microprobe.

Ambalaj: 1 kg.

Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!