Durata de livrare: 1-4 zile
Bicarbonat de potasiu, produs pentru reducerea aciditatii totale si armonizarea vinurilor. Bicarbonat potasiu poate fi utilizat si ca tratament horticol cu rol de fungicid.
Recomandat pentru scaderea aciditatii totale a vinurilor sanatoase.
COMPOZITIE: Bicarbonat de potasiu (95%), tartrat neutru de potasiu (5%).
CARACTERISTICI: Produsul se prezinta sub forma unui praf alb, cristalin si inodor.
- Reduce aciditatea vinurilor, acestea devin mai catifelate si mai placute dupa tratament.
- Bicarbonatul de potasiu nu afecteaza proprietatile organoleptice ale vinurilor.
- Ajuta la corectarea gustului astringent.
- Are efect in tratarea vinurilor cu usoara aciditate volatila (afectate de otetire), dar in acest caz este recomandata stabilizarea microbiologica si sulfitarea.
APLICARE: se poate utiliza la tratarea orcarui tip de vin.
In horticultura se utilizeaza ca fungicid.
DOZARE: 50 - 135 g/100L
135 g/hl scade aciditatea totala cu echivalentul a 1 g/l in acid tartric.
MOD UTILIZARE: Produsul se dizolva intr-o cantitate mica de apa (1:10) si se adauga in doze mici, treptat, amestecand continuu.