Aschii stejar pentru maturare distilate, vin Francez Aroneo Equlibre (500g)

Agrovin
44,44 Lei
In stoc

Durata de livrare: 1-4 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: GAL1001079 Ai nevoie de ajutor? 0727350516
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Aschii stejar Francez Aroneo Equlibre, prajire medie profil aromatic: cuisoare, nuca de cocos, vanilie, migdale, fume.

Societatea AROBOIS a dezvoltat o a doua gama de aschii de stejar, denumita ARONEO, folosind tratamente termice specifice rezultate in urma aplicarii unui procedeu tehnologic unic si inovativ denumit ARONEO EQUILIBRE si ARONEO INTENSE.

Aceste aschii sunt obtinute exclusiv din stejar francez din specia Quercus care a fost uscat cel putin 18 luni in aer liber. Produsele ARONEO se obtin pe un flux tehnologic caracterizat prin acelasi nivel de exigenta calitativa ca si cel aplicat la gama traditionala de aschii de stejar realizate de societatea AROBOIS.

Gama ARONEO asigura transmiterea in vinurile tratate a unui aport senzorial puternic, marcat de finete si eleganta, determinat de compusii aromatici cedati de lemnul de stejar; acest aport senzorial a fost rareori observat la alte produse similare.

Se poate folosi cu succes pentru maturarea maceratului din distilat de vin pentru obtinerea de vin ars (cognac) si pentru maturarea distilatelor (tuica, rachiuri, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural.

Aspect fizic: Aschii de talie medie si prajire EQUILIBRA (prajire medie)

Doza de utilizare:
Se recomanda doze cuprinse intre 0,5 - 3 g/l functie de soiul din care provine vinul destinat tratamentului. Timpul de contact cuprins intre 3 - 4 saptamani.

Profiluri aromatice:
Folosirea aschiilor ARONEO EQUILIBRE si ARONEO INTENSE va permite obtinerea unor profile senzoriale diferite in vinurile tratate dupa cum se observa in diagramele din foto.

Perioada de contact:
Se recomanda o perioada de contact diferita intre aschiile ARONEO EQUILIBRE si ARONEO INTENSE la vinul si distilatele destinate tratamentului de maturare intre 3 saptamani pana la o luna. Periodic se vor efectua degustari comparative ale vinurilor tratate cu aschiile respective.

Utilizarea aschiilor in vrac provenite din saci de hartie: acestea se administreaza direct in recipient suspendat in saculeti de imersie sau vrac, pe masura umplerii sale cu vinul sau distilatul destinat tratamentului. Dupa tratament se poate face filtrari pentru indepartarea eventualelor urme de lemn.

Conditii de depozitare:
Se recomanda depozitarea produselor in localuri curate, ferite de lumina si umiditate, si la distanta suficient de mare de mirosuri puternice, de orice substanta chimica si de surse de caldura.

Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!