Durata de livrare: 1-4 zile
RECOMANDATE: Contribuie la imbunatatirea caracteristicilor organoleptice a produselor tratate, pentru vinuri imprima arome intense de vanilie, caramel, cocos, afumat si torefiat.
Pentru tratamente in distilate si bere se caracterizeaza prin arome picante asemanatoare celor imprimate la whisky-uri.
Utilizare: Adaugarea poate fi realizata in diferite faze ale procesului de elaborare si confera o aroma speciala produselor tratate. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi). Inbunatateste calitatile organoleptice ale vinului in mod natural.
Aschiile din stejar nu au suferit nici un tratament chimic, enzimatic sau fizic in afara de prajire.
Se poate folosi cu succes pentru maturarea maceratului din distilat de vin pentru obtinerea de vin ars (cognac) si pentru maturarea distilatelor (tuica, rachiuri, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural.
Aspect fizic: Aschii din lemn de culoare cafenie si miros caracteristic. Se prezinta omogen din punct de vedere al dimensiunilor, marimi cuprinse intre: 10-12 mm lungime, 5-8 mm latime, 2-5 mm grosime. Umiditate intre 2-4 %.
Mod de utilizare: Doza trebuie adaugata direct produsului. Este recomandabil a fi suspendate pentru a facilita conferirea aromei. Mai pot fi introduse in pungi de material inert, perforate fin, lasandu-le in suspensie si miscandu-le la 4 zile in interiorul lichidului. Dupa perioada de tratament va fi nevoie a se efectua o filtrare pentru a curata de toate particulele care ar putea ramane in suspensie.
Dozaj si durata tratament: Atat doza cit si durata tratamentului vor depinde de gradul de conferire si intensitatea caracteristicilor dorite. Datorita granulometriei sale deosebite, permite perioade de tratament mai scurte.
Doza pentru vinuri variaza intre 0,5 - 5 g/L, in medie 4 g/l
Doza pentru distilate cca. 3 g/L.
Durata tratamentului poate oscila intre 3 si 8 saptamani, in dependenta de efectul care se doreste a fi obtinut. Se recomanda efectuarea testelor si degustarilor pentru a preciza doza si durata tratamentului.
Ambalaj si pastrare:
Gramaje disponibile 500 g.
Pastrarea se face in ambalaj inchis ermetic, la loc intunecat, uscat si lipsit de mirosuri straine.